تعالی

تعالی-شرکت مشاوره مدیریت آتی نگر

تعالی تلاشی است به منظور صعود به بالای سطح و یا وضعیت موجود و تداوم این فعالیت­ها در طول زمان. این فعالیت­ها مستمر بوده و از روندی منطقی و مسیری تعریف شده پیروی می کند، هدف ها و مقاصدی مشخص دارد، با استفاده از منابع و توانمندی های ممکن صورت می گیرد و سود همه ذینفعان در نظر دارد. مانند تمامی مفاهیم دیگر این مفهوم نیز دارای محدوده مشخصی است که یکی از محدوده ها سازمان ها می­باشند. سازمان های مدرن باید رویکردی دینامیک به منظور حفظ و ارتقا جایگاه خود در تمامی زمینه ها داشته باشند. برای تحقق این منظور، در طول زمان، فلسفه­های مدیریتی، استانداردها و ابزارهای مختلفی برای بهبود مستمر کسب و کار، عملکرد، و سایر جنبه­های سازمان  ابداع گردیده­اند. در تداوم این روند بر اساس تجارب تاریخی و آسیب­شناسی، کشور های پیشرفته مدل­های تعالی مختلفی را ایجاد کردند که از میان آن­ها به مدل دمینگ، بالدریچ و تعالی اروپایی اشاره کرد. این مدل­ها مبنایی برای کشورهای دیگر از جمله ایران شد تا بر اساس این مدل­های پایه مدل­های خاص خود را ایجاد نمایند. ویژگی این مدل­ها عمومیت آن بوده  که کلیه کسب و کارها و حتی فعالیت­های عمومی و غیر انتفاعی را در بر گرفته و برای واحد سازمان، نیز دامنه شمول آنها گسترده بوده به­گونه­ای که رویکردهای مختلف سازمان اعم از مالی، فنی، انسانی، و سیاست­گذاری­ها و رهبری سازمان را نیز در بر می گیرد. این رویکردها مجموعه­ای به هم پیوسته از عناصر سازمان را در بر گرفته به نحوی که تصویری یکپارچه و نظام مند را ترسیم می­نماید. در این مدل­ها تمرکز بر جنبه هایی بنیادین به مانند توازن بین جنبه­های مختلف، پایداری در نتایج، چابکی در کسب و کار، هوشمندی در کسب و کار مورد نظر می ­باشند.

مدل تعالی

مدل­های تعالی مختلفی که در ایران طراحی و جاری شده­اند، عمدتاً از مدل تعالی سازمانی اروپا بهره برده ­اند که بر ۳ رکن استوار است. فلسفه وجودی و فعالیت سازمان که جهت­ گیری کلی سازمان را در ۸ ارزش بنیادین ترسیم نموده است. رویکردهای سازمان  مانند برنامه ریزی استراتژیک، اجرای استراتژی­ها، مدیریت تکنولوژی، هوشمندی کسب و کار… که در چارچوب معیارهای سازمانی ترسیم شده­اند که بخش قابل توجهی از مدل­ها و استانداردهای معتبر را در بر می­گیرند، و در نهایت منطق اجرای رویکردها که منطقی مبتنی بر تحقق نتایج از پیش تعریف شده است. و به پویایی، چابکی و تداوم سازمان کمک می­کنند.

به منطور تشویق سازمان­ها به مشارکت در این مدل، تبادل تجارب، الگو برداری و بهینه ­کاوی و ارزیابی آنها، رویکردی رقابتی در چارچوب جوایز ملی و بین ­المللی جاری شده­­اند که سازمان­ها توسط نهاد بیرونی ارزیاب می­شوند و موجب اعتبار سازمان در اجتماع می­شوند.

با این وجود کاربرد این مدل­ها فراتر از این امر است. این مدل­ها در ابتدایی ترین وجه آن ابزاری برای سنجش و ارزیابی سازمان در سفر تعالی است. در ادامه این سازمان بر اساس ارزیابی صورت گرفته نسبت به بهبود و مسیر آن اقدام می­نماید. در ادامه این مدل زیر ساختی برای ایجاد تصویری به هم پیوسته برای بهبود را ایجاد می­کند. در نهایت سازمان تبدیل به الگوی برتری برای سازمان­های مشابه و جامعه می­شوند.

شرکت آتی نگر با بکار گیری دانش و تجربه تیم تخصصی خود در تمامی زمینه های مختلف مرتبط با مدیریت تعالی، به سازمان ها در توسعه فعالیت های مرتبط با تعالی سازمانی کمک، مشاوره و در صورت نیاز راهبری می نماید. آماده سازی شرکت­ها در سفر تعالی و مراحل اجرایی آن اعم از ارزیابی تعریف بهبودها و روند آنها، یکپارچه سازی رویکردها، و آماده سازی سازمان­ها برای حضور در جایزه تعالی از خدمات این شرکت است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *